De uitlevering kan al voor de kerst plaatsvinden. De advocaten van hacker Gary McKinnon gaan het hernieuwde besluit van de Britse overheid nog wel op Europees aanvechten. Zij stellen dat uitlevering zijn gezondheid zal schaden. McKinnon lijdt aan het Syndroom van Asperger, wat gerelateerd is aan autisme maar dan zonder achterstand in taalvaardigheid. Het Europese beroep loopt bij het hof in Straatsburg.

'Geen verandering'

Staatssecretaris Alan Johnson had eerder de uitleveringsprocedure stopgezet. Dat is gedaan om nieuwe informatie, namelijk de diagnose van het Syndroom van Asperger, te beoordelen. De overheidsfunctionaris verklaart nu dat de verzamelde informatie, dus inclusief de nieuwe 'gezondheidsargumenten', niet wezenlijk verschilt van wat eerder al bekend was in deze zaak. Dit meldt nieuwsdienst Reuters.

Johnson zegt dat hij niet kan ingrijpen. Hij onderstreept daarmee het eerdere oordeel van het Britse Hooggerechtshof. McKinnon verloor in april 2007al een hoger beroep tegen de zaak. De hele kwestie loopt al enkele jaren. De gepleegde computerinbraken, bij ruimtevaartorganisatie NASA en bij netwerken van het Pentagon, vonden in 2002 plaats. De hacker heeft al die tijd verklaard dat hij op zoek was naar geheim gehouden bewijs over het bestaan van UFO's, schrijft de BBC.