De geheugenstick, die naar eigen zeggen in het bezit is van de Volkskrant, bevat informatie over de Nederlandse ambassade in de Poolse hoofdstad Warschau. Ook staan er toegangscodes op voor de privéwoning van een diplomaat en de namen van de lijfwachten die met premier Balkenende meereisden naar Polen, aldus de krant.

Verder bevat de usb-stick afwijzingsbrieven aan sollicitanten, foto's, telefoonnummers, declaraties van ambassademedewerkers, plattegronden en gedetailleerde kasboeken.

Het ministerie heeft toegegeven dat het vrijwel zeker weet wie de usb-stick heeft verloren. De betrokken medewerker zou hebben toegegeven dat hij het opslagmedium, dat eigendom is van het ministerie, is kwijtgeraakt. De medewerker zou de stick vorig jaar hebben laten liggen in een huurauto.

Het ministerie is in augustus 2005 begonnen met het verstrekken van usb-sticks. "Blijkbaar zijn niet alle medewerkers zich ervan bewust dat ze voorzichtig om moeten gaan met zo'n pietluttig dingetje", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Vorig jaar raakte het ministerie van Defensie ook al twee usb-sticks kwijt. Eén van die sticks bevatte geheime militaire informatie over de missie in Afghanistan en werd eveneens in een huurauto aangetroffen. In augustus raakte een militair in Uruzgan ook een usb-stick kwijt.