Microsoft heeft eerder deze week Windows Vista Beta 2 vrijgegeven. CA zegt dat zijn Etrust EZ Antivirus de eerste antivirussoftware voor het nieuwe generatie besturingssysteem van Microsoft is.

Bètatesters kunnen de antivirussoftware een jaar lang gratis proberen. Zij krijgen hierbij dagelijks nieuwe virusupdates en kunnen online technische ondersteuning krijgen. De software is vanaf de site van CA te downloaden.

CA rekent normaliter zo’n dertig dollar per jaar voor zijn antivirussoftware. Door de software gratis aan te bieden, hoopt het bedrijf mensen die nieuwe Vista-bèta downloaden en installeren te bereiken.

Vista wordt momenteel al door zo’n half miljoen mensen gebruikt. Microsoft verwacht dat dit aantal de komende maanden fors zal stijgen.

Volgens CA heeft het bedrijf de code van zijn antivirussoftware behoorlijk onder handen moeten nemen. Dit omdat Microsoft het onderliggende beveiligingsmechanisme in zijn nieuwe besturingssysteem opnieuw heeft ontworpen.

CA suggereert echter dat veel testers de antivirussoftware in administratormodus zullen draaien om de waarschuwingen van Vista te voorkomen. Vista vereist deze modus om bijvoorbeeld virussen van de pc te verwijderen. Bron: Techworld