Het gaat om supporters die betrokken waren bij de rellen in april rond de wedstrijd Feyenoord - Ajax. Bij de opsporing van de hooligans zijn foto's van de relschoppers online gezet op de website van de politie en van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het CBP vraagt zich af of het doel deze middelen heiligt.

In totaal gaat het om 250 foto's. Honderd mensen zijn inmiddels aangehouden, waarvan er vijftig zijn vervolgd. Het CBP benadrukt dat het bewust is van de ernst van de rellen. "Het (publiceren van de foto's - red.) is echter een zwaar middel dat niet luchthartig ingezet mag worden. Als de politie redeneert: 'Wij kunnen ze niet krijgen, dus we zetten ze op internet', dan is dat misschien te makkelijk", zegt Gert Onne van de Klashorst van het CBP tegenover De Telegraaf.

"Het laten zien van foto's op televisie of bij een buurtonderzoek is duidelijk wat anders dan ze op internet zetten waarbij het maar de vraag is of ze ooit weer van het net verdwijnen", vraagt Van de Klashorst zich retorisch af.