Sinds afgelopen vrijdag biedt de publieke omroep Powned een mirror voor Wikileaks, de klokkenluiderssite die op dit moment bezig is met het lekken van 250.000 geheime diplomatieke documenten van de Amerikaanse overheid. Omroep Powned host een Wikileaks-kopie omdat het zou draaien om "de eerste, echte veldslag tussen internet en de gevestigde orde". De mirror staat nog online.

Belastinggeld

Dit schiet het CDA in het verkeerde keelgat, bericht het ANP. Kamerlid Ank Bijleveld roept minister Marja van Bijsterveldt op om hier wat aan te doen. Van Bijsterveldt is minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en is verantwoordelijk voor de omroepen. Wat Bijleveld betreft, wordt de mirror door de overheid verboden en offline gehaald.

Powned trekt zich voorlopig niets aan van het CDA. Afgelopen vrijdag benadrukte PowNews-anchor Dominique Weesie nog op dat het hosten van de site gebeurt met publiek geld. "En dat van jouw belastinggeld :)", twitterde hij.

Update 14.47 uur: Weesie stelt in een reactie op Twitter: "Mevrouw Bijleveld (CDA) zou het goed doen in Noord Korea. Wikileaks mirror op PowNed blijft gewoon staan waar ie staat."