Check Point Endpoint Security combineert technologieën uit eigen keuken met die van ZoneAlarm en Pointsec. Het product biedt een firewall, netwerktoegangscontrole (NAC), programmacontrole, toegang op afstand, ZoneAlarm antimalware en op Pointsec-technologie gebaseerde databeveiliging.

De databeveiliging voorziet daarbij in full-disk encryptie, toegangscontrole, poortbeheer en encryptie van verwisselbare media. De module voor remote access zorgt ervoor dat data tussen het endpoint en het bedrijfsnetwerk worden geauthenticeerd en versleuteld. Het geheel wordt beheerd met de SmartDefense-tools van Check Point.

Conflicten

Volgens Peter Sandkuijl, bij Check Point manager EMEA SE high end solutions, voorkomt Endpoint Security de conflicten die je krijgt als je vijf tot zeven beveiligingspakketten op je pc installeert. "Je hebt geen conflicten tussen de pakketten maar ook niet tussen de verschillende beheertools." Ook zijn de onderdelen beter op elkaar afgestemd doordat voor alle modulen hetzelfde ontwikkeltraject is gebruikt, aldus Sandkuijl.

Voor klanten met een 'installed base' biedt Check Point de mogelijkheid om onderdelen uit te schakelen. Dat is volgens Sandkuijl met name van belang voor de antivirus. "Tegen klanten met antivirus op vijfduizend endpoints kun je moeilijk zeggen: 'Gooi alles er maar uit'. Het is volgens mij ook niet zo belangrijk welke antivirus je gebruikt, want dat is als je het mij vraagt allemaal redelijk commodity."

Edities

Check Point brengt zijn totaalpakket in stukjes op de markt. Zo was het te snel om de Pointsec-technologie nu als een geïntegreerd onderdeel van Endpoint Security aan te bieden. "Dat komt deze zomer", aldus Sandkuijl.

Allereerst brengt Check Point de Secure Access Editie via value-added resellers op de markt. In deze editie zitten een firewall, VPN, NAC, antivirus en antispyware. De edities Full Disk Encryption, Media Encryption en Total Security (waar dus echt alles in zit) komt eind tweede kwartaal van dit jaar op de markt. Aan Total Security hangt bij meer dan vijfduizend endpoints een prijskaartje van 85 dollar per endpoint.

Overigens is het volgens Sandkuijl ook goed mogelijk om Endpoint Protection als stand alone-product in te zetten, dus zonder Check Point-producten elders in het netwerk. "Alleen het VPN-gedeelte zal niet zoveel zin hebben als je nog nooit een IPSec VPN hebt uitgerold."

Bron: Techworld