Afgelopen september werd bekend dat Nokia met een investeerder in onderhandeling was over de verkoop van de securitydivisie, omdat het telefoonbedrijf zich wil gaan concentreren op de consumentenmarkt. Deze overname ging uiteindelijk niet door, waardoor de weg vrijkwam voor andere bedrijven. Check Point won de strijd van Cisco en Juniper, naar eigen zeggen omdat het de enige kandidaat was die zich volledig richtte op software in plaats van een combinatie van soft- en hardware.

Topman Gil Shwed van Check Point is tevreden met de overname. “Het is een bedrijf dat ons vanaf dag één winst op zal leveren. We werken al meer dan tien jaar intensief samen met Nokia, mede daardoor zijn we al in een vroeg stadium marktleider in de security appliance-business geworden. Met het oog op de recessie was het belangrijk om onze positie te verstevigen", zo tekent The Guardian op tijdens de persconferentie.

Shwed voorspelt dat de verkoop van Check Point-producten in 2009 met meer dan 100 miljoen dollar zal stijgen. Reuters Estimates beraamt de omzet van Check Point in 2009 op 847 miljoen euro, maar hierbij is nog geen rekening gehouden met de Nokia-deal. Als de overname wordt goedgekeurd zal deze uiterlijk in maart 2009 afgerond worden, aldus Nokia. Bron: Techworld