Dit blijkt uit een rapport van Akamai Technologies, een bedrijf dat een wereldwijd servernetwerk heeft voor de exploitatie van online media en applicaties. Het bedrijf heeft laten weten ieder kwartaal een rapport uit te brengen genaamd 'State of the Internet' dat wordt samengesteld aan de hand van gegevens die door het netwerk worden gegenereerd, meldt NetworkWorld.

Nederland niet in de lijst

Akamai publiceert in het rapport de top tien van landen die gelden als bron van internetaanvallen. Nederland komt in deze top niet voor. In totaal observeerde Akamai internetverkeer dat afkomstig was uit 25 verschillende landen. Naast de oorsprong van het internetverkeer, werden ook andere zaken in kaart gebracht zoals de uitval van netwerken, de-peering events, significante denial-of-service attacks en website hacks. Ook is in kaart gebracht wat de wereldwijde penetratie is van breedband internet.

Zuid-Korea snelste internetpenetratie

Uit die cijfers blijkt dat Zuid-Korea in het eerste kwartaal van 2008 het grootste aantal connecties telde in de categorie 'high broadband'. Dit zijn verbindingen met snelheden hoger dan 5Mps. 64 procent van het verkeer dat door Akamai werd gemeten vanuit Zuid-Korea bestond uit verbindingen met een snelheid hoger dan 5Mbps.

De Verenigde Staten moeten genoegen nemen met een 7e plek en een percentage van 20 procent. Nederland staat, eveneens met 20 procent op de 8e plaats in de high broadband top 10. Zuid-Korea voert eveneens de lijst aan op het gebied van snelle breedaansluitingen per hoofd van de bevolking, met 0,16.

In deze lijst staat Nederland met 0,07 op de vijfde positie, boven de Verenigde Staten die met 0,06 snelle breedbandaansluitingen per hoofd van de bevolking op 6 staan.

België op twee

Ook in de categorie 'normale' breedband (snelheden tuusen 2Mbps en 5 Mbps) prijkt Zuid-Korea bovenaan de lijst met meer dan 93 procent van het totale aantal verbindingen dat werd geregistreerd. Zowel Nederland als de Verenigde Staten doen het hier, lijsttechnisch gezien, slechter. Nederland staat met 78 procent op de negende plek, terwijl de Verenigde Staten met 62 procent genoegen moeten nemen met positie 24.

Opvallende in deze lijst zijn onze Belgische zuiderburen, die met 90 procent op de tweede plek staan in de broadband top 10 (tegenover een zesde plek in de snelle breedband top 10). Aan de onderkant van de lijst bevinden zich Rwanda en de Solomon eilanden, waarvan 95 procent van alle gemeten connecties bestond uit verbindingen met een snelheid lager dan 256Kbps.