Volgens China worden de diensten veelvuldig door terroristen gebruikt om "illegale en schadelijke informatie te delen". WeChat, dat inmiddels meer dan 800 miljoen gebruikers kent, wordt daarom komende tijd flink gemonitord om nieuwe aanslagen te voorkomen.

Omdat in China al flink werd gecontroleerd en gecensureerd op sociale netwerken, is instant messaging in het land de laatste tijd enorm populair geworden. Volgens persbureau Xinhua richt de jongste campagne zich met name op de populaire, publieke accounts die snel informatie op grote schaal kunnen verspreiden en een grote volgerschare hebben. China wil verspreiding van geruchten en misbruik van deze accounts door terroristische informatie door te spelen voorkomen en grijpt nu in.

"We treden sterk op tegen infiltratie van zowel binnen- als buitenlandse entiteiten", stelt het Chinese staatsinformatiebureau volgens Xinhua. Naar verluidt hebben de betrokken diensten toegezegd mee te werken aan de acties van de Chinese overheid en gaan zij ook zelf meer controles doen.