De ontwikkeling van het al eerder aangekondigde China Operating System (zoals dat gemakshalve nog wordt genoemd) gaat dermate snel dat al in oktober de eerste volledig werkende versie kan worden getoond. Vervolgens moet dat besturingssysteem in de komende twee jaar andere besturingssystemen vervangen in het land.

Dat meldt Computerworld.com op basis van berichten in Chinese media. Dat China bezig was met de ontwikkeling van een eigen besturingssysteem was al eerder duidelijk, maar het proces lijkt te zijn versneld door het einde van Windows XP en de ban op Windows 8.

Red Flag Linux nooit geboren

Jaren geleden was spanning tussen China en Microsoft een reden om te zoeken naar een eigen versie van Linux, Red Flag Linux, om Windows op serverproducten te vervangen. Dat is nooit van de grond gekomen.

Nu is China Operating System al zo ver dat het binnen een tot twee maanden kan worden getoond, meldt het Chinese Xinhua. Wel zou er nog een tekort aan geld zijn en een teveel aan ontwikkelaars, die te veel eigen bedenksels willen doordrukken.


De auto is hét nieuwe connected device