"Ons oorspronkelijke plan voor 19 april is geannuleerd omdat te veel mensen ervan op de hoogte zijn en vanwege de chaotische situatie," schreef de groep 'De Wraak van de Vlam', volgens een vertaling op het Dark Visitor Blog. "We zullen de aanval uitvoeren op een nog vast te stellen tijd in de nabije toekomst."

De pro-chinese hackers hadden opgeroepen tot de aanval uit protest tegen CNN's verslaggeving over Tibet, dat in hun optiek te kritisch over China was. Deelnemers hadden een zogenaamde distributed denial of service (DDoS) aanval moeten uitvoeren, waarbij de website van CNN overspoeld werd met bezoek en daardoor plat zou gaan.

Kleine aanval al begonnen

Enkele individuen zijn op 19 april al met een aanval begonnen.

Vrijdag meldde CNN al dat zijn site op donderdag was aangevallen, waardoor deze in delen van Azië langzaam en soms niet beschikbaar was geweest. De aanval had geen grote schade aangericht, zei de omroep.

Volgens Arbor Networks, een bedrijf dat netwerken monitort, trof de aanval www3.cnn.com. De relatief kleine aanval stuurde per seconde 14MB aan data naar de server en duurde zo'n 21 minuten.