Steeds meer gebruikers melden dat zij op deze manier spamberichten krijgen. De berichten schijnen voornamelijk te worden verstuurd vanaf Chinese servers. Voor het versturen van een uitnodiging hebben spammers slechts het e-mail adres van de gebruikers (gekoppeld aan een iCloud-account) nodig.

Workaround

Er is niet echt een patch voorhanden maar er zijn wel enkele workarounds:

  • Als je iCloud Calendar niet gebruikt (maar je e-mail adres is er wel aan eentje gekoppeld, zou je de meldingen alsnog binnen kunnen krijgen. Ga naar instellingen op je iPhone of Systeeminstellingen op je Mac, navigeer naar iCloud instellingen en vink de Calendar (agenda) uit.
  • Navigeer naar icloud.com op je desktop (of laptop) en open de Calendar Web app. Klik op het instellingen icoontje (tandwiel) en klik op voorkeuren. Onder het kopje geavanceerd kies onder het kopje invitations de optie dat deze naar je e-mail adres gestuurd moeten worden. Als het goed is, zorgt de e-mail service ervoor dat de toekomstige spam-uitnodigingen daadwerkelijk als spam worden gezien en worden verwijderd voordat deze in je agenda verschijnen. Het vervelende van deze workaround is echter wel dat je pushnotificaties van je agenda niet langer meer ontvangt.