Versie 14.0.835.163 van Chrome bevat de grootste securitypatch in het 3-jarige bestaan van Google's webbrowser, schrijft PC World. Volgens Google vallen 15 van de 32 exploits in de categorie 'ernstig': aanvallers kunnen die gaten misbruiken om gegevens van sites te lezen of te bewerken. Voor tien lekken kwalificeert Google de ernst als 'medium': aanvallers kunnen gebruikersinformatie achterhalen, zoals bezochte websites.

Met dank aan Microsoft, Apple

Negen onderzoekers hebben tezamen 14.000 dollar uitbetaald gekregen voor het rapporteren van lekken die ze hebben ontdekt in Chrome. Ook onderzoekers van Microsoft en Apple hebben volgens Google meegeholpen, maar het bedrijf meldt hun beloningen niet.

Google heeft aan Chrome 14 ook twee ontwikkelaarsfuncties toegevoegd: ondersteuning voor de Web Audio API en voor Native Client. Met laatstgenoemde kan de webbrowser software draaien die is geschreven in C en C++. Die code draait dan wel in afgeschermd in Chrome's sandbox.

Scrollen in Lion

De Mac-variant van Chrome 14 ondersteunt ook de nieuwe manier van omgaan met scrollbalken in Mac OS X Lion. De balken verschijnen alleen als een gebruiker actief scrollt. Verder werkt de Mac-variant van Chrome werkt nu ook in fullscreen modus.