Netwerkgigant Cisco stuurt producten naar adressen die niet bestaan, of waar niemand (meer) woont. Dit om de NSA voor de gek te houden. De Amerikaanse geheime dienst zou namelijk producten van onder meer Cisco onderscheppen om daar backdoors in te bouwen. Na het knoeien met de apparatuur wordt dan het product weer vrijgegeven voor bezorging aan de klant. Die operatie werd een jaar gelden onthuld door klokkenluider Edward Snowden.

Cisco's beveiligingschef John Stewart gaf zijn geheim prijs op een bijeenkomst in het Australische Melbourne vandaag. Volgens hem wordt door het 'verkeerd' adresseren van bijvoorbeeld routers geheime diensten moeilijker gemaakt dergelijke apparatuur te onderscheppen. "En je kan ze (de routers, red) niet allemaal blijven volgen", zo citeert The Register Stewart.

Het valse adres wordt aangeleverd door de klant die zelf zorgt voor de 'juiste' ontvangst van de spullen. Ook zouden klanten zelf naar de distributeur rijden om de spullen op te halen om zo geknoei onderweg te voorkomen.