De worm, die de naam MyLife.B heeft meegekregen, is een variant op de eerder deze maand losgelaten MyLife-worm. Was de eerste versie vermomd als een vals veiligheidsbulletin van Microsoft, de nieuwe variant stuurt een spotprent van Clinton mee.

MyLife.B, aanvankelijk aangeduid als Caric.A, verspreidt zichzelf per e-mail. Het onderwerp van het bericht luidt 'bill caricature'. De tekst in het bericht sluit af met de mededeling 'No Viruse (sic!) Found, MCAFEE.COM'. De ontvanger moet daardoor het idee krijgen dat het bericht en attachment 'schoon' zijn.

De naam van het meegestuurde bijvoegsel is 'cari.scr'. Wie het attachment opent, raakt besmet met het virus. De worm kopieert zichzelf naar de systeemfolder en stuurt zichzelf door naar de mensen in het adresboek van het e-mailprogramma Microsoft Outlook. Bovendien laat de worm een cartoon zien van Bill Clinton die op een saxofoon speelt, waaruit een bh komt.

Tussen acht en negen uur 's ochtends wordt de worm geactiveerd en probeert hij C:*, D:*, E:* en F:* te wissen. Ook bestanden met de extensies '.sys', '.vxd', '.ocx' en '.nls' moeten het ontgelden.

De worm lijkt zich redelijk te verspreiden. Volgens MessageLabs, een bedrijf dat virussen onderschept, is MyLife.B het meest verspreide virus van dit moment. Het virus is al in 29 landen aangetroffen.

Anti-virusbedrijven hebben maatregelen getroffen tegen het virus en hun software biedt inmiddels bescherming tegen het MyLife.B-virus. Op de sites van Sophos, SARC en McAfee staat meer informatie over het virus en uitleg over het verwijderen ervan.