Microsoft duwt zijn antropomorfe paperclip langzaam richting afgrond. Want de aanstaande XPocalypse op 8 april geldt niet alleen voor Windows XP, ook de extended support van Office 2003 komt die dag te vervallen. De Office-paperclip, beroemd om zijn ongevraagde adviezen, zal vanaf die dag bloot staan aan al het slechte dat het internet te bieden heeft. Clippy's dagen zijn geteld!

Clippy leeft voort

Clippy, de Office pop-up die velen het bloed onder de nagels vandaan haalde, is in wezen de voorvader van moderne virtuele assistenten zoals Siri, Google Now en vooral Microsofts eigen Cortana, feitelijk Clippy's bastaarddochter.

Het default karakter van Office Assistent werd voor het eerst meegeleverd met Office 97 maar stond pas in 2002 niet langer standaard aan. In Office 2007 werd Clippy definitief verwijderd.

De pratende paperclip dook daarvoor op de meest onverwachte momenten op bij het gebruik van Office. Als een gebruiker een onregelmatige handeling deed, bood Clippy automagisch en vooral ongevraagd zijn diensten aan. Slechts met veel moeite was de paperclip daarna weg te klikken. Er zijn zelfs films en games uitgebracht over hoe irritant de paperclip is. Maar inmiddels is Clippy cult.

Clippy, we zullen je missen!

Lees ook: De XP-waarschuwing die alle andere overbodig maakt