Het Amerikaanse bedrijf Immunet stelt in de aankondiging van deze beschermingsdienst vanuit de cloud dat huidige antiviruspakketten slechts 50 procent van de bedreigingen onderscheppen. Daarom is er volgens ceo Oliver Friedrichs van Immunet een geheel nieuwe aanpak nodig.

In plaats van de gecentraliseerde aanpak van de traditionele pakketten kiest Immunet voor een gedecentraliseerde benadering. Computers met Immunet zijn altijd verbonden met de Immunet-cloud. Daardoor zijn ze niet meer afhankelijk van updates op gezette tijden, maar zijn ze realtime beveiligd. Krijgt een computer in het netwerk te maken met een nieuwe dreiging, dan wordt iedereen automatisch daartegen beveiligd.

Wel leunen op huidige av

Bovendien maakt het pakket gebruik van de wijsheid van antivirussoftware van Norton, McAfee en AVG die leden van de gemeenschap op hun computer hebben staan. Het pakket is speciaal gericht op social communities zoals Facebook en Twitter. Je kunt andere leden van die gemeenschappen ook uitnodigen voor Immunet.

Het is zeker een interessant concept dat Immunet gebruikt. Om het goed te laten werken, is er natuurlijk wel een groot netwerk nodig. Dat is er op dit moment nog niet, daarvoor moet het nog populairder worden. Ook moet nog blijken hoe veilig dit netwerk is tegen misbruik ervan.

Bron: Techworld.nl.