De dienst van Cloudmark helpt internetproviders en netwerkbeheerders gekaapte pc's te ontdekken en vroegtijdig op te schonen, aldus Cloudmark. Prijzen zijn – evenals een precieze verschijningsdatum – nog niet bekend.

Volgens de fabrikant zijn veel antizombieoplossingen op de markt niet effectie, omdat deze alleen kijken naar de hoeveelheid spam die wordt verstuurd. Makers van botnets weten dit detectiemechanisme handig te ontduiken door niet duizenden berichten tegelijk, maar slechts enkele berichten per uur te versturen.

De dienst, die verschillende technologieën uit het mailbeveiligingspakket Authority gebruikt, kan putten uit de informatie die door verschillende isp's wordt aangeleverd, stelt Cloudmark. Gebruikers melden ook wanneer zij spam ontvangen en wat voor spam zij ontvangen, zodat die ook bij andere klanten kan worden geweerd.

Volgens Jamie de Guerre, vice-president technologiediensten bij Cloudmark, is meer dan 50 procent van alle ongewenste mail afkomstig van zombiecomputers. Van alle phishingmail wordt maar liefst 90 procent door een zombie verstuurd. Bron: Techworld