<p/>Voor het nieuwe virus ("My baby pic!!!") is de broncode van het 'I Love You'-virus enigszins veranderd. De oorspronkelijke code is met behulp van een Visual Basic editor omgezet in een '.exe'-bestand. Op besmette computers vernietigt het virus multimedia-bestanden: jpeg- en MP3-bestanden worden bijvoorbeeld overschreven.

Internetters hoeven zich echter geen zorgen te maken. Volgens André Post van het Symantec Antivirus Resource Center (SARC) is het virus nog niet 'in het wild' opgedoken. "We hebben nog geen meldingen ontvangen. Er hangen in ieder geval geen ongeruste gebruikers met wilde verhalen bij ons aan de lijn", aldus Post. "We hebben alleen een sample van het virus ontvangen van het anti-virusbedrijf dat dit virus probeert te hypen."

Volgens Post probeert het betreffende anti-virusbedrijf, dat hij niet bij naam wil noemen, met de melding over het nieuwe virus aandacht te trekken. "Dit virus is echt een non-issue. De commotie die erom is, lijkt alleen bedoeld om de verkoopcijfers op te stuwen. Vrij onprofessioneel: het moet niet de bedoeling zijn van een virusbestrijder om mensen bang te maken."

Het gaat volgens Post niet om de Russische virusbestrijder Kaspresky Labs, dat het virus de naam 'Myba' gaf.