Volgens het artikel zou de Amerikaanse vliegmaatschappij op het punt staan om surséance van betaling aan te vragen. Het bleek te gaan om een nieuwsbericht van de Chicago Tribune uit 2002, dat op onverklaarbare wijze op Google News was verschenen. Destijds verkeerde United Airlines in een diepe financiële crisis als gevolg van de aanslagen op 11 september, maar dankzij een ingrijpende reorganisatie kwam het bedrijf er weer bovenop.

Het 'nieuws' werd maandag opgepikt door Bloomberg en leidde direct tot een crisis op de beursvloer. Hoewel de fout al snel werd ontdekt en de handel in United Airlines daarop meteen werd stilgelegd, waren er in die korte tijd toch al 15 miljoen aandelen van de hand gedaan. Dit leidde tot een koersdaling van 76 procent tot 3 dollar. Inmiddels is het aandeel weer enigszins hersteld.

In een verklaring reconstrueert Google het incident. "Afgelopen zaterdagavond stuitte de Google Crawler op een nieuw bericht in de meest gelezen-sectie van de Florida Sun-Sentinel. De enige datum die in de tekst voorkwam was 7 september 2008, en aan de hand hiervan verscheen het bericht op Google News." Hoewel het artikel niet op de voorpagina verscheen, werd het toch doorgestuurd naar gebruikers die gebruik maken van Google Alert.

Dat het bericht daarna zonder wederhoor werd gekopieerd door Bloomberg, verbaast ook Kim Zetter. "Dat is het grote gevaar van nieuws overnemen van andere internetbronnen. Als het een krantenbericht was geweest, dan was de externe bron ongetwijfeld wel nagelopen", zo schrijft ze op het weblog van Wired.