De stroomstoring trof onder andere 365 Main, een groot datacenter in hartje San Francisco. Klanten van het datacenter zijn onder andere Craigslist, Gamespot, Yelp en Technorati. De websites waren dinsdagmiddag een paar uur offline door de stroomstoring.

De storing ontstond dinsdagmiddag om kwart voor twee, zo liet Miles Kelly, vicepresident marketing van 365 Main, dinsdag weten in een e-mail aan klanten. Om kwart voor vijf dinsdagmiddag leken de meeste websites weer te werken, zo meldt Cnet. Tot die tijd draaide het datacenter op noodgenerators.

Wat de gevolgen van de stroomstoring voor 365 Main zijn, is niet bekend. Het datacenter belooft klanten '24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar stroom'. Op de vraag van Cnet waarom 365 Main er niet in geslaagd was aan die garantie te voldoen, antwoordde Kelly 'ik weet het niet'.

Volgens nutsbedrijf Pacific Gas & Electic zaten 30.000 inwoners van San Francisco zonder stroom, na een explosie onder een putdeksel in Mission Street. Diverse media meldden eerder dat er sprake was van een 'boze menigte' voor het gebouw van 365 Main. Dit bleek echter een bezoekersrij te zijn, die ontstond doordat veiligheidsbadges handmatig geverifiëerd moesten worden bij de ingang van het pand.