Marktvorser IDC meldt dat er in het derde kwartaal 16,2 procent minder is omgezet dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het is het tweede achtereenvolgende kwartaal dat de omzet zo sterk daalde. IDC verwacht echter dat in het komende jaar snel een omslagpunt komt in zowel de bestedingen van klanten als in de security appliances markt.

Zwaar weer

De grootste klappen vielen in de segmenten VPN/firewall en intrusions prevention. Die daalden respectievelijk met 28 en 27 procent. De minste daling was te zien bij Unified Threat Management (UTM)-applicaties, Die liep net maar 1,9 procent terug. Fortinet is daarin marktleider, gevolgd door Secure Computing (McAfee) en Juniper, Securty Content Management is het enige segment dat groei liet zien, met marktleider Cisco voorop.

Overall ging het niet goed met Cisco. De marktleider zag zijn omzet met 43,5 procent dalen en Cisco's marktaandeel zakte van een dominante 30 procent naar een minder comfortabele 20 procent. McAfee zag zijn omzet met 54 procent stijgen en is nu de nummer drie achter Juniper. Overigens is de markt zeer verdeeld, meer dan 58 procent van de markt wordt bediend door spelers die niet tot de top-5 horen. Fortinet en Secure Computing horen daar wel bij.

Bron: Channelworld.nl