Binnen twee jaar werken er in Den Haag 50 en 100 medewerkers voor Nato Communications and Information Agency (NCIA), bevestigt een NAVO-woordvoerder tegen het Financieele Dagblad. Daar zetelt nu al een kleine afdeling van de NCIA in het pand op de Waalsdorpervlakte. Volgens de krant is gekozen voor Den Haag omdat ook Europol en Eurojust en meerdere securitybedrijven in de regio zijn gevestigd.

Promotie sector tijdens nucleaire top

De gemeente Den Haag grijpt de nucleaire top die de komende dagen in de stad plaatsvindt ook aan om de zogeheten The Hague Security Delta (HSD) te promoten. Dat is een cluster van organisaties en bedrijven die zich met veiligheid bezighouden, met meer dan 200 aangesloten bedrijven. Delegatieleden en journalisten kunnen tijdens de top kennismaken met veiligheidsproducten van HSD-leden.

'PVV in gemeenteraad nadelig'

De ambities van de gemeente zouden worden bemoeilijkt door de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen'. "De zittende coalitie heeft haar meerderheid verloren. Dat betekent dat straks vijf of zes partijen moeten samenwerken en compromis na compromis moeten sluiten. Ik ben bang dat de slagvaardigheid van de stad achteruitgaat", stelt PvdA-wethouder van economische zaken Henk Kool in het FD. Hij is opgelucht dat de PVV niet de eerste partij in de Hofstad werd. "Dan waren de ramen en deuren voor bedrijven uit het buitenland op slot gegaan", beweert hij.