Hack in the Box is namelijk op zoek naar sprekers voor de gratis beurs Haxpo die in mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt gehouden. Iedereen die iets te vertellen heeft over bijvoorbeeld Raspberry Pi, domotica, 3D-printen of privacy is welkom.

Maar er is een hele lijst aan mogelijke interessegebieden. En je hoeft heus geen PGP-uitvinder te zijn. Dit jaar spreekt bijvoorbeeld de 8-jarige Reuben Paul over het bijbrengen van beveiligingskennis bij kinderen.

Maken, bouwen, breken

De Haxpo is een expositie die interessant is voor iedereen die ervan houdt om dingen uit elkaar te trekken om te zien hoe het werkt. De gratis toegankelijke Haxpo hoort dan wel bij Hack in the Box, maar het is heus niet allemaal code op de beursvloer.

De expositie benadert "hackers, makers, brekers en bouwers" om te komen kijken of om zelfs een actieve rol te nemen. Zo vond je op de beursvloer vorig jaar ook natuurkundige praktijkdemo's, hobbytafels, 3D-printers, retro-gaming en hackers die met Capture the Flag bezig zijn.

Stuur de organisatoren een uitleg over waar je een half uurtje over wilt vertellen en hoe uitgebreider dat document is, hoe beter. Op deze pagina lees je meer over de vereisten. Je kunt nog tot begin maart je idee indienen en halverwege die maand word je per e-mail geïnformeerd als je bent uitgenodigd.