De Cellular Seizure Investigation Stick (CSI heeft niets met het televisieprogramma te maken) is een USB-stick die is bedoeld voor inlichtingendiensten, maar op de website van fabrikant Paraben is de stick ook te koop voor consumenten. Als de CSI-stick met behulp van een verloopstekkertje op een mobiele telefoon wordt aangesloten dan kan de gebruiker in een handomdraai alle informatie van de telefoon opslaan zonder dat de eigenaar van de telefoon hier iets van merkt.

Alles opslaan

Met de CSI stick kan de gebruiker afbeeldingen, smsjes, het complete oproeplog, het telefoonboek en nog meer uit de telefoon halen. Ook verwijderde bestanden die niet zijn overschreven kunnen uit een telefoon getrokken worden. Op de site staat dat er ook een exacte kopie kan worden gemaakt van alle bestanden in een gsm, maar dit proces neemt een flink aantal uur in beslag.

200 dollar plus 100 extra

De prijs van het apparaat is 200 dollar. Een datadief die bereid is om dit bedrag te investeren heeft met de CSI stick een gevaarlijke tool in handen. Fabrikant Paraben levert voor nog eens 100 dollar extra een softwarepakket waarmee de buitgemaakte informatie kan worden bekeken en geanalyseerd op een computer. Dit is bijna een verplichte extra aankoop, aangezien de bestanden die op de stick worden opgeslagen alleen bekeken kunnen worden met deze software.

Momenteel werkt de verloopstekker van CSI-stick alleen nog met toestellen van Samsung en Motorola, maar fabrikant Paraben heeft al laten weten dat er met binnenkort ook ondersteuning voor andere toestellen komt, waaronder handsets van Nokia, RIM en LG.