Verschillende webhosters in ons land ervaren momenteel problemen met de bereikbaarheid, zo meldt webhoster en domeinverkoper MijnDomein.nl op Twitter. Het bedrijf, dat een kleine 572.800 domeinnamen voor ruim 186.000 klanten beheert, kampt zelf ook met DDoS-aanvallen op het netwerk, zo laat Ewout de Graaf, manager operations van MijnDomein.nl, weten aan Webwereld.

Volgens de website AlleStoringen.nl is ook Versio getroffen. Versio biedt website hosting, VPS, e-mail hosting en domeinregistratie en verhuurt servers. Dit bedrijf heeft ruim 50.000 klanten. De webhoster dacht de DDoS-aanvallen snel onder controle te hebben, maar ligt opnieuw onder vuur:

Meer partijen maken melding van de DDoS-aanvallen. Daaronder ook datacenter-specialist Rijndata BV, wiens website momenteel platligt. Volgens het bedrijf werken engineers overuren om de aanvallen op relaties en infrastructuur af te slaan.

Update 14.18 uur: MijnDomein.nl zegt dat het de gevolgen van de DDoS-aanvallen binnen de perken weet te houden. "Veel Nederlandse hosters hebben hier momenteel last. Wij hebben een trukendoos om hier mee om te gaan. Het kan zijn dat het internet in sommige gevallen trager is, maar niemand ligt er volledig uit. Wij doen ons uiterste best om de gevolgen beperkt te houden, elke seconde dat klanten hier last van hebben is er één te veel", meldt support manager Servaas Raedts aan Webwereld.