De Britse politie heeft 6 DDoS'ers in de kraag gevat, omdat ze een tool en website hanteerden die ervoor waren gebouwd om de gebruikers te hacken. De hackersgroep Lizard Squad ontwikkelde de tool LizardStresser, waarmee onder meer Xbox Live en PlayStation network tijdens de kerstvakantie werden neergehaald.

Hackende DDoS'ers boos

Er lekte eerder dit jaar een database online met gegevens van gebruikers van LizardStresser. Die database bevatte gebruikersnamen en wachtwoorden in platte tekst, maar dat was volgens de makers ook de bedoeling.

Het doel van de tool was namelijk eigenlijk om klanten te naaien, zo meldt een Lizard Squad-lid - die de software mede heeft ontworpen - aan de Daily Dot. Maar het was natuurlijk niet de bedoeling dat de autoriteiten met die gegevens aan de haal zouden gaan en Lizard Squad dreigt met represailles.

Tieners aangehouden

De Britse politie heeft de afgelopen week zes tieners aangehouden. Verder worden 50 bij de website geregistreerde gebruikers - die geen DDoS-aanval hebben uitgevoerd - officieel gewaarschuwd dat zo'n aanval strafbaar is.