F-Secure waarschuwt voor een nieuwe spamrun van de Storm Worm. Wie de link in de verstuurde berichten aanklikt, komt op een site met een rood hart terecht. De site probeert vervolgens het bestand withlove.exe op de computer van de bezoeker te plaatsen. De onderwerpen van de Storm Worm mails zijn niet nieuw. Iets minder dan een jaar geleden gebruikten de makers van de malware precies dezelfde liefdesgerelateerde subjects.

Opmerkelijk genoeg verschijnt de liefdesvariant van de Storm Worm enkele dagen nadat security-onderzoeker Nicholas Albright van Digital Intelligence and Strategic Operations Group voorspelde dat de makers van Storm Worm op Valentijnsdag opnieuw hun slag zouden slaan. In februari vorig jaar probeerden de makers van Storm Worm het ook al eens met een 'Valentines day eCard'.

Liefde is in het verleden een goed thema gebleken voor het verspreiden van malware. Eén van de succesvolste computervirussen ooit was het 'I Love You'-virus dat in 2000 wereldwijd voor grote overlast zorgde. Veel mensen konden de verleiding van een mailtje met een liefdesboodschap in het attachment niet weerstaan.

"Het thema Valentijnsdag wordt al zeker sinds 2000 gebruikt door malware-makers", schrijft Silas Barnes op het Symantec Security Response Weblog. "Maar het lijkt erop dat we nog steeds ons lesje niet hebben geleerd." Bron: Techworld