HP Device Manager 4.0

HP heeft zijn software voor het beheer van thin clients vernieuwd. Device Manager 4.0 moet het vooral hebben van een nieuwe wizard voor het instellen van clients, een betere weergave van besturingssystemen, ondersteuning van VNC in NAT en een betere beheerstoegang tot Active Directory en LDAP. HP Device Manager 4.0 en het bijbehorende TeemTalk (de toegangsapplicatie) zijn gratis te downloaden voor HP-klanten.

Cisco IronPort Email Security Services

Waar antispam-onderdeel IronPort werkt niet langer alleen als appliance, ook Cisco heeft 'de wolk' weten te vinden. De netwerkreus heeft de functies gevangen in een dienstenportfolio, zodat je niet langer je belast bent met onderhoud aan de emailbeveiliging. Je mag van Cisco kiezen uit drie mogelijkheden: het ouderwetse 'on-site', het nieuwerwetse 'gehost in een Cisco datacentrum', of een combinatie daarvan. De functies spreken voor zich: antiuspam, data loss prevention, encryptie, monitoring en archivering, en je kunt met de hybride vorm zelf kiezen welke van de functies in je eigen infrastructuur draaien en welke Cisco op zich neemt.

NetApp MetroCluster

Storagevirtualisator NetApp heeft zijn MetroCluster-product (voor het verplaatsen van data tussen verschillende opslagniveaus) een optater gegeven. Gebruikers kunnen zo de beschikking houden van gegevens op het moment dat die worden gepompt van primaire naar secundaire storage. Verbeterd zijn dan vooral de mogelijkheden om soft- en hardwareupdates aan kritische applicaties door te voeren, terwijl deze gewoon beschikbaar blijven, zo laat NetApp weten.

Lenovo ThinkCentre A58 en M58e De Chinese systeemfabrikant Lenovo heeft twee nieuwe werkstations paraat. De ThinkCentres A58 en M58e zijn respectievelijk gericht op mkb en grote ondernemingen. Vergeleken met hun voorgangers zijn ze kleiner, zuiniger, maar vooral goedkoper in de aanschaf. Vanaf 519 euro (excl. Btw) heb je de beschikking over een Intel Core2Duo systeem die opgewaardeerd kan worden tot maximaal 4 GB aan geheugen en waarin plaats is voor een terabyte aan opslag. Bron: Techworld