NetApp V-Series

NetApp heeft vorige week zijn V-Series uitgebreid zodat het nu ook de RamSan-500 schijven van Texas Memory Systems ondersteunt. De RamSan is een stevige SSD-storagesysteem met een capaciteit van 1 tot 2 TB, 16 of 64 GB aan cache, en het haalt volgens de fabrikant 100.000 I/O's per seconde. Deze valt nu dus te beheren onder de NetApp-paraplu met de V-serie (dus bijvoorbeeld de V6000 en V3000) open storage controller. Data op deze array kan dus worden ondergebracht in een NetApp NAS-omgeving, zoals ook opslagappliances van bijvoorbeeld EMC, IBM, HP en Hitachi Data Systems worden ondersteund.

Kace KBOX 4.3

Deze maand maakt de Amerikaanse beheer-appliancebouwer Kace zijn entree op de markt met de KBOX versie 4.3, waarmee het bedrijf concurreert met onder andere Symantec Altiris en LANDesk. Idee achter de KBOX is dat het een kant-en-klare beheeromgeving biedt voor servers, met onder andere patchbeheer en andere beveiligingsopties. Daarbij, zo geeft de fabrikant toe, overlapt het op zijn minst hier en daar met de System Center tools van Microsoft, maar toch verwachten ze de kast te kunnen verkopen omdat het eenvoudiger in het gebruik is, en beter omgaat met niet-Microsoft-applicaties. De KBOX is bedoeld voor bedrijven tussen de honderd en vijfhonderd werkplekken.

Finjan Secure Web Gateway 9.2

Webbeveiliger Finjan heeft een nieuwe versie uitgegeven van zijn webbeveiligingsproduct. Speerpunt is een nieuwe module voor data loss prevention (dlp) die het http- en ssl- verkeer controleert op gevoelige gegevens en pogingen van eventuele malware om contact te maken met het thuisfront. Verder komt ook deze versie met de gebruikelijke Finjan-beloften: een combinatie van realtime inspectie met antivirutsmodules, een url-filter en Web 2.0-controle waarmee eindgebruikers in het gareel worden gehouden, beleidsmatige applicatiecontrole (zoals Skype, p2p en chatprogramma's) en een cachingsysteem om het webverkeer te stroomlijnen.

CA GRC Manager 2.0

De compliancebeheertool van CA, GRC (Governance, Risk and Compliance) Manager, is toe aan een nieuwe versie. De makers hebben de gebruikerskant opgepoetst (met bijvoorbeeld nieuwe dashboards), maar belangrijker is de toevoeging van een nieuw framework voor risicobeheer. Deze is uitrolbaar over de gehele organisatie, inclusief bijkantoren en andere externe locaties, zodat deze met dezelfde set gegevens werken. Voor beheerders moet dat vooral handig zijn, omdat daarmee niet meerdere omgevingen voor de baas hoeven te worden onderhouden. Ook nieuw is de risicodatabase in GRC Manager 2.0, die tweehonderd vooringestelde templates biedt van risico's, die netjes gemeld worden bij de baas.

Dell Latitude XT2 Tablet

Dell beweert als eerste een multi-touch tablet-pc te hebben ontwikkeld, de Latitude XT2. Het apparaatje kan dus met meerdere vingers via het aanraakscherm bediend worden, en dat moet vooral handelingen als het draaien van objecten in beeld, inzoomen en scrollen. Een beetje als Apple heeft met zijn touchpads dus, maar dan op het scherm zelf. De 6-cel batterij haalt, indien uitgebreid met de 6-cel slice, tot 11 uur en 28 minuten aan levensduur. Standaard komt de XT2 met 3 GB aan DDR3 RAM (kan tot 5 GB) en de boel ondersteunt het Intel vPro beheerplatform. Prijs begint vanaf 1600 euro.

Vanaf volgende zal de productenoogst elke dinsdag op Techworld verschijnen. Bron: Techworld