'Badges' mag hier wel tussen aanhalingstekens want een simpel papieren naamkaartje is het op zijn allerminst. De sport is om elk jaar een elektronische badge met uiteenlopende functies te ontwerpen. Het hele weekend mogen de bezoekers aan de slag om de nodige elektronica en functies toe te voegen aan de badge.

'Über-badge'

Hacker Joe Grand, die ook parkeermeters kraakt, ontwierp een badge met een microprocessor, microfoon en een meerkleurig led-lampje. Hij heeft zeven types gemaakt, afkomstig van de verschillende soorten bezoekers (spreker, pers, congresbezoeker, enzovoorts), om dan één gekoppelde 'über-badge' te maken. Grands idee is dat er dan zeven hackers nodig zijn om het beoogde eindresultaat in elkaar te puzzelen.

Gezichtsherkenning

Uiteraard gaat dat de hackers niet ver genoeg. De winnaar van de wedstrijd verbouwde de badge om zijn pet te bedienen. Daarin verwerkte hij 11 rijen led-lampjes die flikkeren met een frequentie van zestig Hertz. Daarmee zou het mogelijk zijn om gezichtsherkenningssytemen om de tuin te leiden. Die systemen gebruiken namelijk dezelfde frequentie om hun omgeving te scannen op gezichten.