Secure Browser is een product van Kace, een leverancier van managementsoftware die eerder dit jaar is gekocht door Dell. De beveiligingssoftware isoleert de malware binnen de browser en maakt eventuele veranderingen aan de browser ongedaan.

Witte en zwarte lijsten

Gebruikers kunnen tevens witte en zwarte lijsten samenstellen van processen die wel of niet mogen plaatsvinden in de browser en van sites die wel of niet mogen worden bezocht. Systeem- en netwerkbeheerders kunnen zo het sitebezoek van gebruikers inperken en zodoende cross site scripting voorkomen. Daarnaast wordt voorkomen dat gebruikers bedoeld of onbedoeld schadelijke plug-ins installeren.

De Secure Browser van Dell Kace bestaat uit een gevirtualiseerde uitvoering van Firefox 3.6, compleet met plugins voor Adobe Reader en Flash. Beheerders kunnen statistieken inzien van het aantal ontdekte processen en geblokkeerde processen.

Betaalde beheerappliance

Verder biedt Dell beheerders er een managementtool bij, de Dell Kace K1000 Management Appliance. Daarmee kunnen alle in de organisatie aanwezige Secure Browsers worden beheerd. Dat omvat ook het centraal aanmaken van witte en zwarte lijsten en het op afstand resetten van al deze browsers naar hun originele staat. Deze managementappliance is niet gratis.