Het script is ontdekt op pornowebsite yourporn(.sexy) door Malwarebytes en lijkt alleen te werken op Chrome browsers. Het mining-script houdt zichzelf actief door stiekem een minuscuul browserschermpje open te houden onder (en achter) de taakbalk waardoor deze nauwelijks gespot wordt door het slachtoffer.

De gemiddelde gebruiker sluit z'n browser door op de afsluitknop (het kruisje) te klikken. Dit sluit echter niet de volledige browser als er meerdere vensters open staan, door een klein venstertje open te laten en te verstoppen verzekert de bouwer van het script dat veel argeloze gebruikers niet doorhebben dat er wordt doorgemined.

Workaround

Hoewel de gemiddelde browser-cryptominer zich niet uit het veld laat slaan door adblockers, zijn er gelukkig wel manieren om het minen te stoppen als je je browser sluit. Als je je browser echt helemaal wilt sluiten klik je op de menu-knop (rechtsboven) en kies je de optie sluiten. Ook kan je met de rechtermuisknop klikken op je browser-icoontje en kiezen voor de optie "alle vensters sluiten".