Het bewijsspoor die de Sony-hackers hebben achtergelaten, leidt naar een interne manager. Of de 'Pakistaanse hacker' Kevin Mitnick Of een Chinese IT-admin. Als je de pagina sony.attributed.to refresht wordt de bewijsvoering aangepast om te laten zien dat er iemand anders achter de hack zit.

Beveiligingsdeskundigen Jay Jacobs en Bob Rudis van datadrivensecurity.info hebben de generator opgetuigd met overtuigend bewijs, als verzamelde IP-adressen, stukjes code en kaarten, waardoor het materiaal een Colin Powell-achtige air krijgt. Is het allemaal waar? "Nee, maar CNN hoeft dat niet te weten", stellen de makers van het satirische bewijsmateriaal.

Twijfels

Experts twijfelen al sinds het begin aan de stellige overtuiging van de Amerikaanse overheid dat Noord-Korea achter de hack zit, omdat de Grote Leider Kim Jung-un boos zou zijn over een film. Zo was de code krakkemikkig en werd Sony door de hackers getreiterd met de onkunde van zijn beveiligers. Dat lijkt eerder te wijzen op hacktivisten dan op staatshackers.