Apple-fansite MacRumors meldt dat de bug, die op een YouTube-filmpje is gedemonstreerd, is te reproduceren. Het werkt met een paar aanpassingen in het iCloud-onderdeel van het instellingenmenu van de iPhone. De fout zit volgens MacRumors in de meest recente versie, iOS 7.0.4 en niet in de opvolger 7.1, die nog alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is.

Geen wachtwoord voor uitschakelen

Voor uitschakelen van de Find My iPhone-functie is normaal gesproken een wachtwoord opgeven noodzakelijk. Als iPhone-dieven de beveiliging van het toestel via de passcode of Touch ID hebben omzeild, kunnen ze er voor zorgen dat de eigenaar van het toestel de locatie niet meer kan volgen via iCloud.com. Die functie wordt veel gebruikt om verloren of gestolen iPhones op te sporen, ook door de politie.

Nog wel te blocken

Hoewel bezitters van een gestolen iPhone de locatie niet meer kunnen volgen, zou het toestel nog wel op afstand zijn te blokkeren en te wissen, aldus MacRumors. Afgelopen najaar demonstreerde het Duitse Security Research Labs dat Door verschillende zwakheden in iOS 7 en iCloud een iPhone-dief het Apple ID-account van het slachtoffer ook compleet kon overnemen.