De twee mannen, één van 27 en één van 37, werden gearresteerd door de politie in Londen in het plaatselijke Hilton Hotel. De arrestatie werd verricht op verzoek van de FBI en de openbare aanklager in New York.

De 27-jarige Oleg Zezov zou op 24 maart vanaf een Hotmail-account Bloomberg, een toonaangevend financieel persbureau, hebben gemaild met de mededeling dat hij op de hoogte was van enkele gaten in de website van de organisatie. Zezov dreigde 'de wereld te informeren van dit gevaar' als

Bloomberg hem en zijn handlanger Igor Yarimaka niet 200.000 dollar zouden betalen.

Bloomberg schakelde onmiddellijk de FBI in. Op verzoek van de FBI ging directeur Michael Bloomberg, aan wie de e-mail gericht was, op de dreigementen in en zei hij toe het geld te zullen betalen.

De FBI begon ondertussen aan haar elektronische speurtocht die vorige week in Londen tot succes leidde. De mannen zullen nu worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en in New York terechtstaan voor bedreiging, afpersing en ongeoorloofde inbreuk op computers.

Hoewel het mailtje vanuit Kazachstan afkomstig was, gelden de lokale wetten van New York omdat daar de servers van Bloomberg staan die Zezov ongeoorloofd 'betreden' zou hebben.