"Op dit moment is er sprake van een verstoring in onze systemen. Hierdoor is het domeinnaamregistratiesysteem (DRS) en de (Who)Is op onze website tijdelijk onbereikbaar. De generatie van de .nl-zonefile die iedere twee uur plaats vindt is uitgesteld", meldde SIDN vanochtend. Het probleem is nog niet opgelost, en de oorzaak onbekend.

DRS 4.0 problemen

SIDN is verantwoordelijk voor stabiel functioneren en ontwikkeling van het .nl domein op het internet. Het is niet de eerste keer dat het registratiesysteem van SIDN kampt met verstoringen. Webwereld berichtte ten tijde van de introductie van DRS 4.0, en daarna over de problemen met het DRS4.0 registratiesysteem.

Vervelend

SIDN-woordvoerder Lycke Hoogeveen noemt de situatie 'erg vervelend'. 'Ik heb geen idee wat de oorzaak van de storing is. Ik ga ervan uit dat de mensen van de IT hun uiterste best aan het doen zijn om de zaak weer op orde te krijgen,' zo zegt zij tegen Webwereld. Nieuw te registreren domeinnamen worden op dit moment verzameld en in de wachtrij gezet tot het moment dat de storing is verholpen.