Het nieuwe systeem, Sonicwall Content Security Manager 2200, filtert realtime de content van de .tk-sites op virussen, spyware en andere kwaadaardige content, laat Dot TK weten. Daarnaast gebruikt het bedrijf nu versie 3 van het contentfilteringsysteem Watchdot om .tk-sites af te struinen op zoek naar mogelijk schadelijke of gevaarlijke content.

In maart presenteerde beveiligingsbedrijf McAfee nog een onderzoek waaruit bleek dat één op de tien .tk-domeinen een mogelijk gevaar oplevert voor bezoekers.

In een reactie hierop probeerde het internetbedrijf in april het onveilige imago van .tk-sites te verbeteren, onder meer door de popup-vensters vaarwel te zeggen en te starten met het Watchdot-beveiligingssysteem.

Dot TK sloot in 2001 een licentieovereenkomst met de eilandengroep Tokelau in de Stille Oceaan om domeinnamen die eindigen op .tk te mogen verkopen. Inmiddels zijn de 1,6 miljoen .tk-sites goed voor ongeveer zes miljoen hits per dag. Dagelijks worden nog eens circa achtduizend nieuwe .tk-domeinnamen geregistreerd, aldus de organisatie.