De onderzoekers van Bitsight bracht de alarmerende resultaten naar buiten en benadrukt dat van alle gedownloade software, 39 procent van de games en 43 procent van de applicaties, besmet is met malware. Overigens wordt er geen onderscheid gemaakt tussen medewerkers die bewust downloaden en collega's die (inmiddels al) in een botnet zitten.

Wat verder opvalt uit het rapport is dat er veruit het meeste gedeeld wordt binnen de educatieve sector gevolgd door de toerisme-branche. Dat overheidsinstanties op de derde plaats komen, verbaast ons echter nog het meest. Je zou verwachten dat zij het goede voorbeeld zouden geven en voorzichtiger om zouden springen met hun IT-infrastructuur gezien de gevoelige data van burgers. De eer van de braafste werknemers gaat echter naar de financiële tak, met een percentage van 12,5 wordt er binnen die branche het minst gedeeld.

Populaire software en games

Het blijkt echter wel weer dat alle medewerkers trendgevoelig zijn. De meest gedeelde game is Grand Theft Auto V terwijl het meest gedownloade software pakket Adobe Photoshop is.