Fans die verhaal halen bij Sony BMG wat betreft de kopieerbeveiliging van zijn cd's, worden doorverwezen naar een speciale site waar wordt uitgelegd hoe de drm kan worden vermeden. Een manier is bijvoorbeeld de muziek te rippen naar het Windows Media-formaat, deze bestanden op een blanco cd te branden en deze cd vervolgens weer te rippen naar iTunes.

Platenmaatschappijen krijgen steeds vaker klachten binnen over kopieerbeveiliging op audio-cd's. Een van de voornaamste klachten is dat de aangeschafte muziek niet op een mp3-speler kan worden gezet, zoals de iPod. Zowel artiesten als fans pikken dit niet. Zo geven popsterren Dave Matthews Band, Foo Fighters en Jermaine Dupre op hun site of op internetforums uitleg over het omzeilen van de beveiliging, zo meldt CNN. Sony BMG legt nu zelf ook uit hoe de drm kan worden vermeden.

Tim Foreman, bassist van de band Switchfoot, gooide eind september al de knuppel in het hoenderhok. Op het officiële forum van Sony Music stelt hij dat hij de frustratie van muziekfans levendig kan voorstellen. Ook moet Foreman niets van kopieerbeveiliging hebben, zo stelt hij onomwonden.

"We schrokken ons wezenloos toen we hoorden over de kopieerbeveiliging", schreef Foreman. "Het breekt je hart als je ziet dat je bloed, zweet en tranen van twee jaar hard werken worden gefrusteerd door onduidelijke, nieuwe technologieën."