De muziekwinkel gebruikt geen drm, waardoor de muziekbestanden die aangeschaft worden onbeperkt op alle mediaspelers zijn af te spelen. In plaats van drm, voorziet Akuma alle mp3-bestanden van een 'watermerk'. De watermerk-technologie is ontwikkeld door het Fraunhofer Instituut dat ook aan de wieg stond van het mp3-formaat.

Het watermerk maakt een kleine aanpassing in het audiobestand, die volgens Fraunhofer zelfs met een goedgeoefend oor niet te horen is. Als ongeoorloofde kopieën van een gekocht mp3-bestand echter opduiken op een p2p-netwerk, kan Akuma aan de hand van het watermerk de koper achterhalen en stappen tegen hem ondernemen.

"Ongeveer 40 procent van de nummers die we aanbieden, is voorzien van een watermerk", aldus Sascha Hottes, directeur van H2 Media Factory, het bedrijf achter Akuma. "Dit is het compromis dat we hebben gesloten met platenmaatschappijen die hun titels in mp3-formaat willen aanbieden en niet in Microsofts wma, in combinatie met drm."

Om de platenmaatschappijen tegemoet te komen, struint Akuma regelmatig p2p-netwerken af, op zoek naar mp3's die met een watermerk beschermd zijn. Akuma biedt zo'n 350.000 nummers aan. Aan het einde van het jaar moeten dat er twee keer zoveel zijn. Een los mp3-bestand kost 89 eurocent, een complete cd 4,49 euro. De bestanden worden aangeboden met bitrates variërend van 192 tot 320 Kbps en zijn op verschillende manieren te betalen.