Met behulp van de zogeheten nsc-techniek wordt de bron van een stream verhuld. Aangezien diverse informatie, zoals het ip-nummer van de bron, wordt verhuld kunnen deze streams niet worden opgenomen of in een andere speler worden bekeken, weet The Register.

DVD Jon noemt het onzin om dergelijke informatie te verhullen. Zodra er een stream wordt gestart in Windows Media Speler kan met behulp van het netstat-commando deze informatie achterhaald worden. De Noorse hacker hoopt dat streaming media nu vaker beschikbaar zal worden gemaakt voor niet-Windows-platformen.

Jon Lech Johansen kreeg zijn naam DVD Jon toen hij werd aangeklaagd door de Motion Picture Association of America (MPAA). Inzet van de rechtszaak was het programma DeCSS waarmee het Content Scrambling System (CSS) dat gebruikt wordt om dvd-films te beveiligen, gekraakt kan worden. Johansen schreef deze software omdat hij zijn dvd's niet op zijn Linux-computer kon afspelen.

Begin dit jaar kwam Johansen weer in het nieuws nadat hij een achterdeur had ontdekt in de muziekwinkel van Apple. Met behulp van zijn PyMusique-software kunnen Windows- en Linux-gebruikers muziek zonder beperkingen kopen.