DVD Jon, die in het echt Jon Lech Johansen heet, heeft deze week een code online gezet waarmee de beveiliging van de Video Viewer van Google gekraakt kan worden. Met het open-sourceprogramma Video Viewer kunnen gebruikers videobestanden op de Google-servers bekijken.

In de software is een regeltje inbegrepen dat alleen video's vanaf Google-servers gestart kunnen worden. Dankzij DVD Jon kan Video Viewer ook andere video's afspelen. Google heeft nog niet gereageerd op de vinding van DVD Jon. Het bedrijf raadt gebruikers in ieder geval niet aan de code te downloaden en te installeren.

Sinds april kunnen Google-gebruikers video's uploaden naar een centrale server. Deze zijn doorzoekbaar en kunnen met Video Viewer afgespeeld worden.

DVD Jon verwierf wereldwijd bekendheid de beveiliging op dvd's wist te kraken zodat ze ook op Linux-pc's waren af te spelen. Daarnaast ontwierp hij een programma om de css-kopieerbeveiliging (content scrambling system) te omzeilen zodat dvd's gekopieerd kunnen worden.

Hij werd hiervoor aangeklaagd door de Amerikaanse filmindustrie. Maar omdat een Noorse rechter meende dat de software niet was geschreven om illegale kopieën van dvd's te maken, ging DVD Jon uiteindelijk vrijuit.