Ritek maakt dvd's voor filmproducenten als Warner, Disney en Fox. Het bedrijf zegt dat een ingebouwde radiozender in dvd's filmstudio's in staat stelt een schijfje te volgen van de fabriek, via de winkel, tot in de woonkamer.

Een nieuwe generatie dvd-spelers zal in staat zijn de chips op de dvd's uit te lezen. Gekopieerde exemplaren of schijfjes met een andere regiocode, kunnen dan geblokkeerd worden, aldus Ritek.

Dochterbedrijf U-Tech zal de nieuwe dvd's, die gebruik maken van rfid-chips van Ipico, gaan maken in een fabriek in Taiwan, zo meldt Vnunet. U-tech produceert maandelijks 500 miljoen beschreven cd's en dvd's.

Nadat de kinderziekten uit de nieuwe technologie verwijderd zijn, gaat U-tech in samenwerking met de filmstudio's op grote schaal een test uitvoeren met het beheer van bevoorradingen op basis van rfid-chips. Vervolgens worden dvd-spelers uitgerust met rfid-lezers, om de drm-variant uit te breiden tot in de huiskamer. De technologie kan ook gebruikt worden in Blu-Raydiscs en hd-dvd's.

U-Tech denkt dat de nieuwe 'chip-on-disc'-technologie een einde kan maken aan dvd-piraterij van films en software. Volgens chipmaker Ipico kunnen de rfid-chips van zes meter afstand worden uitgelezen. De rfid-lezer kan duizenden chips per minuut lezen en voorziet de chips via radiogolven van de benodigde energie, aldus Vnunet.