Finjan noemt de nieuwe methode 'dynamic code obfuscation' en stelt dat deze snel aan populariteit toeneemt bij hackers die de traditionele scanners met signatures proberen te omzeilen.

Bij 'dynamic code obfuscation' wordt de code voor iedere internetter die een kwaadaardige site bezoekt dynamisch gegenereerd, zo stelt het beveiligingsbedrijf in zijn jongste trendrapport.

De internetdreiging verschilt hierdoor bij iedere bezoeker. Dit betekent dat de traditionele beveiligingsproducten die met signatures werken nagenoeg geen bescherming kunnen bieden.

"Iedere keer als er een nieuwe aanvalsvorm opduikt, moeten beveiligingsbedrijven moeite doen om een oplossing te bedenken", zegt Yuval Ben-Itzhak, cto van Finjan.

"Zodra de hackers lucht kregen van de nieuwe beveiliging, ontwikkelden ze een nieuwe methode om deze te omzeilen. Nu maken hackers gebruik van nieuwe technologie├źn om complexe, gemengde aanvallen te maken."

"Dit soort aanvallen kunnen op signatures gebaseerde producten, zoals antivirussoftware en url-filters, eenvoudig omzeilen. Deze zijn niet ontwikkeld om te beschermen tegen dergelijke dynamische webscenario's." Bron: Techworld