Een vermelding van een web- of e-mailadres op tv of in een film kan soms onverwachte gevolgen hebben. Zo zorgde het duo Slimme Schemer en Tido er met hun hit 'Jelle' (een persiflage op het Eminem-nummer 'Stan') voor dat de homepage van een totaal onbekende Jelle dagelijks meer dan duizend bezoeken kreeg.

Na de aflevering 'The Dad Who Knew Too Little' van The Simpsons deed zich een vergelijkbaar fenomeen voor. Een flink aantal fans van de serie voegde het op tv genoemde e-mailadres van Homer Simpson ([email protected]) toe aan hun lijst met AIM-buddies.

Het adres werd enige tijd beheerd door een schrijver van The Simpsons, maar omdat er zoveel reacties kwamen, was dat na verloop van tijd niet langer vol te houden. Het adres werd jarenlang niet gebruikt. Eerder deze maand verbrak Homer Simpson echter zijn stilzwijgen en meldde zich opnieuw aan via de AOL Instant Messenger (AIM). Via zijn away-message bracht 'Homer' een nieuwe, exclusieve 'internet-only' aflevering van The Simpsons onder de aandacht. Althans, zo leek het.

In werkelijkheid leidt de link waarop de nieuwe aflevering is te downloaden, naar het bestand Kimya.exe. Het uitvoeren van dit bestand is onverstandig: de pc wordt geïnfecteerd en toegevoegd aan een Turks botnet. Of om met Homer Simpson te spreken: D'oh!. Bron: Techworld