Door de grote toeloop van mensen die na de hackmelding van eBay hun wachtwoorden willen veranderen zakte de server van de marktplaats somtijds door zijn hoeven. Gebruikers kregen dan een foutmelding te zien met het verzoek later nog eens terug te komen.

eBay meldde gisteren dat het eerder dit jaar was gehackt en dat de aanvallers de database met gebruikersinformatie hadden gestolen. Ondanks dat die informatie versleuteld is, roept Bay wel iedereen op zijn wachtwoorden te veranderen. Aan die oproep wordt dus massaal gehoor gegeven.

Ondertussen blijken er verschillende lijsten met gebruikersgegevens online te staan, met name op Pastebin. De eigenaren ervan claimen dat de lijsten data bevatten uit de gestolen database van eBay, maar het bedrijf ontkent dat met kracht, schrijft TechCrunch. Voor de lijsten wordt geld gevraagd, te betalen in Bitcoins, maar TechCrunch zegt dat niemand daar nog is ingetrapt.

Onderzoek naar beveiliging

De openbare aanklager in de Amerikaanse staat Connecticut is een onderzoek gestart naar de staat van beveiliging bij eBay, meldt Reuters. De aanklager kijkt onder meer naar de mate van beveiliging van de database voordat die werd gestolen en de manier waarop eBay sindsdien heeft gereageerd. Het heeft maanden geduurd voordat eBay met een verklaring naar buiten kwam en al die tijd waren de gegevens van de klanten van de marktplaats in handen van de dieven.