Ebay stuurt ter verificatie mailtjes aan gebruikers waarin gevraagd wordt de bankgegevens te controleren. Tot voor kort vroeg Ebay sommige gebruikers per mail om een kopie van een legitimatiebewijs, een recent bankafschrift en een geldig telefoonnummer op te sturen.

Volgens de consumentenorganisatie is het gevaar voor phishing te groot om dit soort gegevens per mail te controleren. De veilingsite heeft nu op verzoek van de bond besloten om deze mailtjes aan te passen.

Voortaan zal er niet meer per mail worden gevraagd naar bankgegevens, aldus de Consumentenbond. Verder zal Ebay duidelijker uitleggen hoe gebruikers kunnen controleren dat mailtjes echt afkomstig zijn van de veilingsite en niet van criminelen.

Aanleiding voor de Consumentenbond om met Ebay rond de tafel te gaan zitten, waren één of meer klachten over de mailtjes, vertelt een woordvoerder van de bond. Criminelen hebben in het verleden diverse keren geprobeerd om persoonsgegevens van Ebay- en Paypal-gebruikers te stelen via phishing-mailtjes.