Beveiligingsonderzoeker Chris Roberts, tevens oprichter van One World Labs, heeft zich aardig in de nesten gewerkt met een grappig bedoelde tweet waarin hij in voor leken onbegrijpelijke taal dreigde zijn vliegtuig te hacken. Nadat zijn vliegtuig geland was, werd hij opgepikt door de FBI en vastgehouden voor vier uur.

Maar het geintje had nog meer consequenties. Hij wilde dit weekeinde het vliegtuig naar San Francisco pakken om de RSA-conferentie bijwonen, maar werd door United Airlines geweigerd. "Gezien meneer Roberts uitlatingen over het manipuleren van vliegtuigsystemen, leek het ons in het belang van onze klanten en personeel dat hij niet op een United-vlucht zou meevliegen", zegt de vliegmaatschappij tegen persbureau Associated Press.

'Vliegmaatschappijen nemen me niet serieus'

Roberts heeft twee weken geleden alarmerend verhaald over het gevaar van hacken van vliegtuigsystemen bij Fox News en dat heeft in combinatie met zijn tweet dus gevolgen. Hij zegt zelf dat zijn tweet is gebaseerd op frustratie omdat geen enkele vliegmaatschappij zijn hackingclaims serieus genoeg neemt. Hij is overigens wel in San Francisco aangekomen, nadat Southwest Airlines hem een ticket gunde. Bij de RSA-conferentie spreekt Roberts over de beveiliging in de transportindustrie.