Physical Security Solutions combineert onder andere de EMC's Clarrion-systemen, RSA beveiligingstools en Documentum software met de IP-videotechnologie van Verint Systems. Voor de opslagreus schuilt de uitdaging uiteraard in het opslaan en analyseren van de data die de beveiligingssystemen genereren. EMC staat overigens open voor andere leveranciers van IP-video.

EMC’s aanbod bestaat uit een aantal diensten, om te beginnen uit een assessment om de beveiligingsvereisten in kaart te brengen. Aan de hand van de informatie die uit deze inspectie rolt, wordt vervolgens een ontwerp gemaakt van de beveiligingsomgeving. In deze fase wordt dus duidelijk waar de camera’s en sensoren worden opgehangen en hoe de toegangscontrole wordt ingericht.

'EMC Implementation for Physical Security' zorgt vervolgens voor de implementatie van Verint IP-videotechnologie en andere beveiligingsapparatuur in combinatie met een EMC CLARiiON-opslagsysteem. De videobeelden zijn vervolgens via een webbrowser live te monitoren, beheren en analyseren.

Wat betreft Nederland bestaat Physical Security Solutions vooralsnog uit het neerzetten van een Infrastructuur oplossing. "Diensten worden in samenwerking met de Nederlandse partners nog verder uitgewerkt", aldus EMC's marketingmanager Angelique van der Kroft. "Vooralsnog is alleen Unisys gedefineerd als een wereldwijde partner." EMC is nog in gesprek met Nederlandse partijen.

Bron: Techworld